P. PAŠKA: Možno odovzdáme zopár právomocí, ale dávame tým Slovensku budúcnosť

13.09.2012 Bratislava

Bratislava 13. septembra (TASR) - Slovenská republika možno odovzdá v prospech silnejšej EÚ zopár svojich právomocí, možno nie vždy budeme jasať, ale dávame tým Slovensku budúcnosť, lebo iná cesta nie je. Vo svojom blogu to dnes vyhlásil predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD), ktorý plne súhlasí s vyjadreniami šéfa Európskej komisie Josého Manuela Barrosa, že globalizácia vyžaduje viac európskej jednoty, a teda viac integrácie a že potrebujeme politickú úniu ako horizont.

"Vedia to všetci. Vie to predseda Európskej komisie, predseda Európskeho parlamentu, nemecká kancelárka, francúzsky prezident, skrátka, každý, kto používa zdravý rozum, či stojí naľavo alebo napravo," tvrdí Paška. Zároveň je presvedčený, že Európa stratila veľa času prešľapovaním na mieste, no ekonomická kríza európskych lídrov postupne dotlačila k tomu, čo bolo jasné od začiatku. "Že bez silnejšej a zomknutejšej Európy si národnú suverenitu neochráni nikto - ani Nemecko, ani Francúzsko, ani Rakúsko, ani Slovensko," upozornil Paška.

Šéf slovenského parlamentu tvrdí, že náš boj za silnejšiu Európu je vlasteneckým bojom a bojom o skutočnú suverenitu. "Slovensko má len jednu možnosť, ako prežiť: byť v elitnom európskom klube. To je jediný spôsob, ako ostať reálne suverénnym štátom," uviedol Paška. Istý si je v tom, že silná Európa nijako neohrozuje našu národnú identitu. "Nech sa deje čokoľvek, vždy bude dosť príležitostí, aby sme si hrdo vypočuli slovenskú hymnu, vždy bude dosť príležitostí vyroniť slzu za úspechy Slovenska. Tie totiž budú pribúdať, ak ostaneme súčasťou veľkého európskeho projektu," dodal.
 

Vyberte región